Begin een moestuin samen met Moesie de MoestuinCoach
Moesie's partners en ambassadeurs:

Voor ieder eetmoment op de dag biedt Bio+ meer dan 300 lekkere biologische producten van natuurlijke komaf. Stichting Bio+ zet het belang van boeren,
beesten en boodschappers voorop. Het gaat hen om een gezonde toekomst en een gezond leefmilieu. De producten, van aardappelen, groente, fruit, zuivel,
kaas en vlees tot broodbeleg, diepvriesproducten, vruchtensappen en wijn, zijn verkrijgbaar bij inmiddels meer dan 2.500 supermarkten. PLUS, Jumbo en
Coop bieden zelfs het volledige biologische assortiment van Bio+.  
“Good for you, good for the planet too!” Dat is ons motto en daarmee maakt Alpro al meer dan 30 jaar met de grootste liefde voor de planeet, lekkere en gezonde plantaardige producten die bijdragen aan een beter welzijn voor iedereen. Ons eetpatroon is ideaal in balans met 2/3 plantaardige en 1/3 dierlijke voedingsmiddelen. Alle producten van Alpro zijn 100% plantaardig en op basis van soja, amandel, kokosnoot, hazelnoot, haver of rijst. Ideaal dus als je meer plantaardig wilt eten en nog lekker ook! Naast drinks zijn er ook desserts, plantaardige variaties op yoghurt en plantaardige variaties op room.
Puur Tafelen inspireert tot bewúst eten: puur, volgens de seizoenen en met lokale producten. De site leest als een culinair magazine met winkeltips, recepten voor elke dag, boekrecensies, moestuintaferelen en verhalen achter ambachtelijke producten. Initiatiefnemer Ingrid de Jong wil met Puur Tafelen op luchtige wijze inhoud geven aan haar credo: Bourgondisch Biologisch! Ingrid is met Puur Tafelen ambassadeur van Moesie omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen leren hoe groenten groeien. Het proces van grond tot mond in je eigen moestuintje en keuken is een heus tuinier- en eetfeest voor kinderen.
Het gezicht achter Moesie is Petra Kaak van kenniscentrum De Cruydthof. Petra wil iedereen laten ervaren hoe leuk, lekker en makkelijk moestuinieren is. Met als doel om kinderen dichter bij de natuur te brengen, hen te laten zien hoe gewassen groeien en hen de volle smaak te laten proeven van zelfgekweekte groenten en kruiden. Zo worden kinderen én hun ouders zich meer bewust van de oorsprong van ons eten, Het kenniscentrum brengt mensen weer in contact met de natuur en speciaal de eetbare natuur. Die ervaring wordt via workshops, de website met blog en andere activiteiten overgebracht.
Als je duurzaam voedsel wilt eten, dan hou je rekening met dierenwelzijn, fairtrade én voetprint, een eenheid die aangeeft in hoeverre we het milieu belasten met productie, bewerking en vervoer van voedsel. Dorien Soons zet zich in om deze voetprint zo laag mogelijk te houden. Met haar website en gelijkgenaamd (kook)boek Voetprint Cooking geeft Dorien tips hoe je, door bewuster ingrediënten te kiezen, energiezuinig kunt koken met minder CO2-uitstoot. Ieder recept van Dorien is voorzien van een voetafdruk. Zo weet je precies wat de milieubelasting is van wat je kookt. 
Rineke Dijkinga, orthomoleculair geneeskundige houdt praktijk in het prachtige Sellingen, is auteur van ‘Weten van (h)eerlijk eten’ 1 + 2 en ‘Weetjes over heerlijk eten’, werkt aan haar volgende boek en geeft lezingen met diverse thema’s. Altijd met eerlijke, onbewerkte voeding in de hoofdrol. Voeding, heel iets anders dan vulling, en gezondheid gaan in haar optiek hand in hand. Rineke houdt van spreuken en gezegden. Eén van haar favorieten is: ‘Met gezond oud worden kun je niet jong genoeg beginnen’. Logisch dat ze enthousiast ambassadeur is van Moesie, de MoestuinCoach. Van harte aanbevolen, NATUURlijk.
Claudia Reina is altijd met eten bezig: zij droomt recepten en bedenkt smaakvolle combinaties. In haar eigen tuin kweekt zij op biologisch-dynamische wijze groente en fruit voor eigen gebruik en zij geeft 4x per jaar haar eigen eMagazine SMULTUIN uit. Voor liefhebbers van biologisch eten uit eigen tuin. Ieder seizoen een nieuwe editie met sfeervolle verhalen, tips en lekkere recepten. Claudia inspireert je om direct aan de slag te gaan in je eigen moestuin, volkstuin, balkontuin, stadstuin of vensterbank. Het eMagazine is goed leesbaar op zowel laptop en PC als tablet.
Wij zijn Smaackmakers: Natascha Kooiman en Aart Jan van Dijk. Met creatieve concepten vertellen wij over duurzaam voedsel: wat het is, hoe je duurzamer kan eten en waarom dat belangrijk is. Dit doen we in de vorm van events, congressen, presentaties en interactieve intermezzo’s. Natuurlijk met de nodige reuring, met proeven en genieten. Ook adviseren wij horeca, cateraars en andere organisaties richting gezonder en duurzamer voedsel. Dit doen we ondermeer met workshops, trainingen en campagnes waarbij alle betrokkenen op een positieve manier het aanbod zien veranderen. Gordels vast, servet om!
Kinderen meer groente laten eten? Daarvoor ben je bij Keet Smakelijk aan het goede adres. Keet Smakelijk publiceerde onder andere 2 familiekookboeken bomvol groente en foodbasics. Het meest recente groentefeit: een gloednieuw platform, met dagelijks verse groentepost, recepten, tips, workshops en nog veel meer. De lol spat van het scherm bij Keet Smakelijk. Opgepast dus, want voor je het weet ben je een totale groentefreak.
Chefkok Jonathan Karpathios kookt in zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp dagelijks van zijn eigen oogst. Jonathan kookt volgens de seizoenen en naar het 80:20 principe: veel plant, weinig dier. Met zijn boek Echt Eten deel 2 neemt Jonathan zijn lezers mee naar het platteland van Frankrijk, bezoekt boerenmarkten en lokale boeren. Met meer dan 100 recepten laat Jonathan je zien wat je met groenten kan doen. Zoals pastinaken: hij maakt er soep, chips en hutspot van. Als ambassadeur van Moesie daagt Jonathan alle kinderen in Nederland uit ook met eigen oogst te koken. In oogst-tijd deelt Jonathan zijn recepten met de Moesie-deelnemers.
Spelen Met Je Eten verzorgt workshops voor kinderen en volwassenen, met als doel ze bij te brengen dat gezond eten ook lekker, leuk én hip kan zijn. Spelen Met Je Eten is een initiatief van Ilse van Asperen, die als orthomoleculair therapeut en voedingscoach ook een eigen praktijk heeft in Houten. Uitgangspunt is dat je eten zoveel mogelijk vers en onbewerkt is. Als je het zelf maakt, smaakt het niet alleen beter, maar is het ook gezonder voor je lichaam!
Bij Imperia, de Italiaanse Trattoria van Drachten (Friesland), ervaar je de pure smaken van de rustieke Italiaanse keuken. In het restaurant kunnen ook maaltijden, delicatessen of pakketjes op maat inclusief kookinstructies, worden afgehaald of thuisbezorgd. Daarnaast biedt Imperia culinair onderwijs: kooklessen voor volwassenen en kinderkookworkshops waar kinderen van diverse leeftijden worden aangemoedigd hun creativiteit in de keuken te gebruiken. Imperia is een plek waar plezier met elkaar en passie voor eerlijk en lekker eten samen komen. Benvenuti!